O brendu
Essse Caffe

Nastaje od izabranih vrsta Arabica i Robusta kafe, espresso mešavina ima pun i uravnotežen ukus voćne i cvetne arome izvrsnog izgleda i čokoladne boje. Stvarni kvalitet i prefinjen ukus obradovaće i najizbirljivije nepce. Kompanija Essse Caffe, 1996. godine dobija službeno međunarodno priznanje u vidu sertifikata za sistem kvaliteta, u skladu sa UNI EN ISO 9002. U julu mesecu 2002. godine kompanija je dobila obnovljen Certifikat za sistem kvaliteta prema novom standardu ISO 9001:2000 koji je upotpunjen sa Sistemom upravljanja životnom sredinom ISO 14001 i integrisan sa sistemom upravljanja kvalitetom, a 2019. godine kompanija je slavila 40 godina od prvog predstavljanja kvalitetnih espresso kafa.
„S“ u većini država označava koncept filozofije u kojoj je sve usmereno na poslovnoj logici Nauke, Znanja i Iskustva i Specijalizaciji u espresso kafi.
Pre nego što se čak i počela proizvoditi i prodavati ESSSE kafa od Essse Caffe SpA (bivši PACS Segafredo F. & C.), na osnovu predhodnih iskustava i porodične tradicije osnivača, započinje naučna istraživanja u saradnji sa Institutom za prehrambenu industriju Poljoprivrednog fakulteta u Bolonji.
Na toj osnovi, od tada je u rasponu od sirove kafe do konačne pripreme u šoljicii kafe, razvijen proces koji se kreće od prženja do pakovanja, od skladištenja do ekstrakcije espresso kafe.