O brendu

Essse Caffe

Essse Caffe jedna je od retko certificiranih kafa sertifikatom ESPRESSO ITALIANO CERTIFICATO. Essse Caffe je poznati italijanski brend za pravi espresso, kafu vrhunskog kvaliteta.

Nastaje od izabranih vrsta Arabica i Robusta kafe, espresso mešavina ima pun i uravnotežen ukus voćne i cvetne arome izvrsnog izgleda i čokoladne boje. Stvarni kvalitet i prefinjen ukus obradovaće i najizbirljivije nepce. Kompanija Essse Caffe, 1996. godine dobija službeno međunarodno priznanje u vidu sertifikata za sistem kvaliteta, u skladu sa UNI EN ISO 9002. U julu mesecu 2002. godine kompanija je dobila obnovljen Certifikat za sistem  kvaliteta prema novom standardu ISO 9001:2000 koji je upotpunjen sa Sistemom upravljanja životnom sredinom ISO 14001 i integrisan sa sistemom upravljanja kvalitetom, a 2019. godine kompanija je slavila 40 godina od prvog predstavljanja kvalitetnih espresso kafa.

„S“ u većini država označava koncept filozofije u kojoj je sve usmereno na poslovnoj logici Nauke, Znanja i Iskustva i Specijalizaciji u espresso kafi.

Pre nego što se čak i počela  proizvoditi i prodavati  ESSSE kafa od Essse Caffe SpA (bivši PACS Segafredo F. & C.), na osnovu predhodnih iskustava i porodične tradicije osnivača, započinje  naučna istraživanja u saradnji sa Institutom za prehrambenu industriju Poljoprivrednog fakulteta u Bolonji.

Na toj osnovi, od tada je u rasponu od sirove kafe do konačne pripreme u šoljicii kafe, razvijen proces koji se kreće od prženja do pakovanja, od skladištenja do ekstrakcije espresso kafe.

Tajna recepture gosp. Segafreda zadržana je do danas i obogaćena korišćenjem moderne tehnologije u proizvodnji kafe.